Loopbaanbegeleiding

Gelukkig wordt loopbaanbegeleiding steeds meer gezien en ingezet als ontwikkelinstrument. In steeds meer CAO’s is het recht op loopbaanbegeleiding opgenomen, bijvoorbeeld doordat medewerkers eens in de vijf jaar recht hebben op een loopbaantraject.

Organisaties beseffen dat "de juiste man (m/v) op de juiste plek" goud waard is en uiteindelijk tot meer winst leidt. Ook medewerkers zelf willen graag ontdekken in welk(e) werk(omgeving) zij tot de beste prestaties komen.

Soms twijfelen mensen of ze toe zijn aan een loopbaantraject. Ze gebruiken dan smoezen zoals: “Zo erg is het nu ook weer niet”, of: “Iedere baan heeft leuke en minder leuke kanten”. De vraag die ik dan stel is:

"Blijf je dit doen tot je pensioen?"

Wat zou je antwoord op deze vraag zijn? Of het antwoord van je medewerkers?

Loopbaanbegeleiding is geschikt voor je als je je huidige werk, om wat voor reden dan ook, niet wilt of kunt blijven doen tot je pensioen.
We 'moeten' steeds langer doorwerken, in ieder geval tot ons 67e jaar. Dit is alleen vol te houden als je je werk met plezier doet en vitaal bent. Zo niet, dan bestaat de kans op uitval. Als je door blijft gaan, kunt je te maken krijgen met een gebrek aan motivatie, ziekte, of, in het ergste geval kans op een burnout. Belangrijk genoeg dus om aandacht te besteden aan je loopbaan!

Om te onderzoeken hoe je je loopbaan invulling kunt geven zodat je fit en vitaal aan het werk blijft tot je 67e, is het loopbaanprogramma 'Blijf je dit doen tot je pensioen?'. Dit programma kunt je Face tot face of online volgen.

lees meer over het traject "Blijf je dit doen tot je pensioen"

Kwaliteitenanalyse

Wilt je weten wat je persoonlijke kwaliteiten zijn en hoe je deze (nog) beter kunt inzetten in je werk? Kies dan voor de kwaliteitenanalyse. Een kort traject waarin je snel weet wat je kwaliteiten zijn en aan welke voorwaarden werk moet voldoen zodat het bij je past. Je kunt ook kiezen voor loopbaanbegeleiding op maat.

lees meer over Kwaliteitenanalyse

Loopbaanbegeleiding op maat

Heb je een specifieke loopbaanvraag of weet je juist niet wat je loopbaanvraag is? Dan kun je kiezen voor loopbaanbegeleiding op maat. Voorafgaand aan het traject houden we een gratis en vrijblijvende intake. Tijdens dit gesprek formuleer je je persoonlijke doel(en) voor dit traject: Welk resultaat wil je na afloop van het loopbaantraject bereikt hebben? Op basis van deze doelen, wordt de inhoud van het traject bepaald en het aantal gesprekken. Na akkoord op de offerte gaat het traject dan van start.

De loopbaanbegeleider

Alle loopbaantrajecten worden verzorgd door drs. Christine van Halm, NOLOC-erkend Loopbaanprofessional. NOLOC is de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals.

Christine"Kenmerkend voor mijn werkwijze is dat ik mensen kan motiveren om in actie te komen om de regie over hun eigen loopbaan (weer) zelf in handen te nemen. Met een open blik en creatieve denkwijze, kom ik samen met de deelnemer tot inzicht dat er vaak veel meer mogelijkheden zijn dan de deelnemer in eerste instantie zelf denkt. De opdrachten stem ik af op de deelnemer zodat het loopbaantraject aansluit bij de kennis, ervaring en interesse van de deelnemer."

Lees de reacties van deelnemers die loopbaanbegeleiding volgden bij EduProject

Vrijblijvende kennismaking

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te onderzoeken of loopbaanbegeleiding iets voor je of je organisatie is.

neem contact op

 

Klanten over EduProject

Vraag je zich wel eens af "blijf ik dit doen tot aan mijn pensioen?"

Ga naar "Blijf je dit doen tot je pensioen" >>

Top 5 smoezen

  1. Je weet wat je hebt en niet wat je ervoor terug krijgt
  2. Ik heb een hypotheek / gezin/schoolgaande/studerende kinderen/auto/…. en kan het me niet permitteren om nu van baan te veranderen
  3. Elke baan heeft leuke en minder leuke kanten
  4. Zo erg is mijn werk nu ook weer niet; de tijd gaat best snel en voor je het weet is het weer weekend
  5. Iedereen heeft wel eens een offday

Een loopbaantraject is een uitstekend middel om je loopbaan eens onder de loep te nemen. Bijvoorbeeld eens in de 5 jaar een 'loopbaan-APK' om te onderzoeken of je werk nog bij je past.

Een loopbaantraject betekent niet dat je automatisch van baan moet veranderen. Het kan ook zijn dat je ontdekt dat je huidige werk eigenlijk prima bevalt, of dat een kleine aanpassing in je taken maakt dat je je werk beter bij je past.

Misschien ontdek je bepaalde kwaliteiten bij jezelf die je verder wilt ontwikkelen.

neem contact op >>

Handige artikelen